jonnyGURU Forums
Home Site Search Reviews Articles Contest Links PSU FAQs  


Go Back   jonnyGURU Forums > Computer Hardware > PC Power Supply Discussion

PC Power Supply Discussion Troubleshooting and discussion of computer power supplies

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2 Weeks Ago
mkaell mkaell is offline
micro ATX User
 
Join Date: Aug 2018
Location: Philippines
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Corsair PSU Buzz, I need advice

I bought a new corsair TX550m and installed it properly on my system. First day of using it everything is completely normal, and next day when I turned it on, it emits a buzzing noise coming from the back of the PSU. I also noticed that it also transmits its buzzing noise to my speakers connected to my PC. I think after 3-5 minutes the buzzing goes out and will be heard again after a few hours, I only notices it to emit those buzzing noise for about 2-3 times a day only.

Is this normal for a new PSU and will it eventually go out? or should I ask for a replacement?

My system specs are:
Ryzen 5 1600 (OC'd to 3.7Ghz)
2x8Gb DDR4 Ram
Gtx 1070ti
1 SSD
1 HDD
4 case fans

Additional info: My PSU still buzzes even when it is turned off from its switch, It only goes out if I wait it out or I pull its plug from the socket.

Thanks

Last edited by mkaell; 2 Weeks Ago at 02:57 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 1 Week Ago
jonnyGURU's Avatar
jonnyGURU jonnyGURU is offline
Site Founder
 
Join Date: Oct 2006
Location: jonnyGURU forums, of course!
Posts: 14,904
Thanks: 475
Thanked 1,874 Times in 1,157 Posts
Default

Check that your outlet is properly grounded.

Sounds like it might not be.
__________________
Rest in peace Mike Clements, aka "Yellowbeard"

Rest in peace Joerg Theissen, aka "GI Joe"
Reply With Quote
  #3  
Old 1 Week Ago
mkaell mkaell is offline
micro ATX User
 
Join Date: Aug 2018
Location: Philippines
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, got it, I think that's the problem. Will update again if it happens again, for now I'll try to install a grounded connection to our outlet. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 1 Week Ago
ehume's Avatar
ehume ehume is offline
Flux Capacitor User
 
Join Date: Sep 2010
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,161
Thanks: 820
Thanked 100 Times in 87 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jonnyGURU View Post
Check that your outlet is properly grounded.

Sounds like it might not be.
You can tell that from a buzzing sound?
__________________
open air testing rig in basement:
Core i7 8700k 5GHz Vcore = 1.37v, HT enabled; Gigabyte Z370X Aorus Gaming 7
2x8GB Corsair DPX DDR4 RAM 16-18-18-36@3200MHz Vdimm 1.35v
Intel 4600 graphics using 1GB system memory; Samsung 840 EVO 500GB
various heatsinks (depends on what I am testing ATM); PSU: Seasonic X-460FL (fanless)
Reply With Quote
  #5  
Old 1 Week Ago
jonnyGURU's Avatar
jonnyGURU jonnyGURU is offline
Site Founder
 
Join Date: Oct 2006
Location: jonnyGURU forums, of course!
Posts: 14,904
Thanks: 475
Thanked 1,874 Times in 1,157 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ehume View Post
You can tell that from a buzzing sound?
The buzz at the PSU AND the fact that there's a buzz in his speakers typically points to a poor ground. If it was normal magnetic buzzing (i.e. Coli whine) you wouldn't hear it in the speakers.
__________________
Rest in peace Mike Clements, aka "Yellowbeard"

Rest in peace Joerg Theissen, aka "GI Joe"

Last edited by jonnyGURU; 1 Week Ago at 10:57 AM. Reason: Stupid auto-correct
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to jonnyGURU For This Useful Post:
none77 (1 Week Ago), turkey3_scratch (1 Week Ago)
  #6  
Old 1 Week Ago
ehume's Avatar
ehume ehume is offline
Flux Capacitor User
 
Join Date: Sep 2010
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,161
Thanks: 820
Thanked 100 Times in 87 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jonnyGURU View Post
The buzz at the PSU AND the fact that there's a buzz in his speakers typical points to a poor ground. If it was normal magnetic buzzing (i.e. Coli whine) you wouldn't heat it in the speakers.
Thanks for a cogent explanation.
__________________
open air testing rig in basement:
Core i7 8700k 5GHz Vcore = 1.37v, HT enabled; Gigabyte Z370X Aorus Gaming 7
2x8GB Corsair DPX DDR4 RAM 16-18-18-36@3200MHz Vdimm 1.35v
Intel 4600 graphics using 1GB system memory; Samsung 840 EVO 500GB
various heatsinks (depends on what I am testing ATM); PSU: Seasonic X-460FL (fanless)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © JonnyGURU.com 2000 -