jonnyGURU Forums
Home Site Search Reviews Articles Contest Links PSU FAQs  


Go Back   jonnyGURU Forums > Computer Software > Operating Systems

Operating Systems Troubleshooting and discussions of computer operating systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2007
fcwedd fcwedd is offline
micro ATX User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Terrible Problem - Can't Load OS... Help!

I've got an 80 gig sata hd.

1) I made a 40 gig partition that is running Vista 64.
2) I planned on using the remaining 40 gigs for XP
3) After formatting the remaining 40 gigs and an automated reboot, I get the following msg: "Cannot Load Operating System"
4) I stuck in my cd, tried both Vista and XP, and had noticed that my hd has the following:

Unpartitioned Space [1MB] (WHAT THE HECK IS THIS)
Partition 1 [40MB] (Vista)
Partition 2 [40MB] (XP)
Unpartitioned Space [8MB] (Default for whatever)

I cannot load any OS because of that 1MB section of unpartitioned space. I cannot delete it or do anything ;/ Normally, I would just delete all the partitions to see what would happen; However, I have 2 school papers that are due today and am really stressing.

If anyone has any ideas, please let me know.

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2007
jonnyGURU's Avatar
jonnyGURU jonnyGURU is offline
Site Founder
 
Join Date: Oct 2006
Location: jonnyGURU forums, of course!
Posts: 10,520
Thanks: 131
Thanked 167 Times in 112 Posts
Default

You need third party software like Acronis' Disk Director.
__________________
We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works. -- Douglas Adams
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2008
IAmATeaf IAmATeaf is offline
micro ATX User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If the data on that disk is that important then I'd get another HD, install an OS on that, then install this disk so that I could then access and backup the important data.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Terrible EMI noises from PSU with Vsync off :( Breathless PC Power Supply Discussion 3 11-19-2008 01:36 AM
Poor +12v under LOAD Punjab234 PC Power Supply Discussion 2 05-01-2008 06:54 PM
Can't Load W2K Mad Machinist General Hardware 6 04-15-2008 01:49 PM
Want to verify 100% load is no problem CBRworm PC Power Supply Discussion 2 09-27-2007 04:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.