Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 49 of 49

Thread: HX1000i randomly shutting down

  1. #41
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    2,575
    Thanks Thanks Given 
    175
    Thanks Thanks Received 
    97
    Thanked in
    88 Posts

    Default

    I forgot to read the title

    "HX1000i randomly shutting down"

    is it the power supply that is shutting down?
    Last edited by ashiekh; 06-01-2020 at 10:12 AM.

  2. #42
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    jonnyGURU forums, of course!
    Posts
    16,860
    Thanks Thanks Given 
    568
    Thanks Thanks Received 
    507
    Thanked in
    376 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ashiekh View Post
    I forgot to read the title

    "HX1000i randomly shutting down"

    is it the power supply that is shutting down?
    Read the thread again. It's actally "reboots", not shutting down. People often replace reboot with shutting down for some reason.

    Likewise, people don't always differentiate power, POST and boot.

  3. #43
    Join Date
    May 2020
    Location
    DK
    Posts
    22
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I point on the power in the beginning because itís seems like power failure, but now after all the tests I donít think that the power is the problem . And yes , itís reboot. Itís shutdown , I can hear a click from the mobo and itís run again.

    And not tried to Underclock it yet .

  4. #44
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    2,575
    Thanks Thanks Given 
    175
    Thanks Thanks Received 
    97
    Thanked in
    88 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Jon Gerow View Post
    People often replace reboot with shutting down for some reason.

    Ah, that makes for a more challenging world.

  5. #45
    Join Date
    May 2020
    Location
    DK
    Posts
    22
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Hey again, well I did the thermal pad and paste change, and under-clock the GPU from the Asus GPU tweak II to this settings -
    GPU clock (Mhz) - 1400
    GPU Voltage (mV) -1100
    Memory Clock (MHz) - 1900
    Memory Voltage (mV) - 1100
    Fan Speed - Default
    Power target (%) - 90
    GPU Temp Target (C) - 78
    external fan speed - default

    the default settings is -
    Gpu clock (Mhz) - 1630
    Gpu Voltage (mV) -1200
    Memory Clock (MHz) - 1900
    Memory Voltage (mV) - 1100
    Fan Speed - Default
    Power target (%) - 100
    GPU Temp Target (C) - 78
    external fan speed - default

    I can play a bit longer but I for crash-reboot a few times since then ... I'm lost for more ideas

  6. #46
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    2,575
    Thanks Thanks Given 
    175
    Thanks Thanks Received 
    97
    Thanked in
    88 Posts

    Default

    * Cut the clock but not the voltage? (for the memory also)

    * Try the beta driver

    * Run with the case open with a room fan delivering air

    * Test the GPU RAM
    Last edited by ashiekh; 3 Weeks Ago at 11:25 AM.

  7. #47
    Join Date
    May 2020
    Location
    DK
    Posts
    22
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ashiekh View Post
    * Cut the clock but not the voltage? (for the memory also)

    * Try the beta driver

    * Run with the case open with a room fan delivering air

    * Test the GPU RAM
    thanks, ill try to cut down the memory clock, and the test the GPU ram, and ill update.

  8. #48
    Join Date
    May 2020
    Location
    DK
    Posts
    22
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    im give up, I success to make it pretty stable by down-clocking, so ill stick with that.

  9. #49
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    2,575
    Thanks Thanks Given 
    175
    Thanks Thanks Received 
    97
    Thanked in
    88 Posts

    Default

    Glad it worked out.
    Last edited by ashiekh; 1 Week Ago at 12:23 PM.

  10. The Following User Says Thank You to ashiekh For This Useful Post:

    zangiamit91 (1 Day Ago)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •