Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Old PC problem

  1. #11
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    jonnyGURU forums, of course!
    Posts
    15,489
    Thanks Thanks Given 
    499
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    30 Posts

    Default

    You're seeing a 0.2V drop from what? No load? Or just 0.2V from 12V even?

  2. #12
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Singapore
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jonnyGURU View Post
    You're seeing a 0.2V drop from what? No load? Or just 0.2V from 12V even?
    On a ~350W load (reported by wall watt-a-meter/corsair link reports ~330W), on the 12V rail corsair link reports 11.9V and the motherboard reports a 11.7V (thus a 0.2V drop on the 12V cable from PSU to motherboard).

    I'm not worrying abt 0.2V drop on the 12V supply (ie 12V -> 11.8V) . I managed to find a voltage drop estimate at : http://www.calculator.net/voltage-dr...s=30&x=73&y=13
    Last edited by eawtan; 11-09-2015 at 05:15 AM.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    jonnyGURU forums, of course!
    Posts
    15,489
    Thanks Thanks Given 
    499
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    30 Posts

    Default

    Oh.. Yeah. You can't make a relationship between those two numbers since the circuit paths are different from one board to another. Just watch the Link readings and ignore the software unless the numbers drop significantly. If they drop significantly, what I usually find the problem is is a loose connector on the board somewhere.

  4. #14
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Singapore
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Similar Threads

  1. what's the problem?
    By salejel in forum General PC Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2011, 08:54 AM
  2. Problem here?
    By ice445 in forum PC Power Supply Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-09-2011, 02:35 PM
  3. problem ?
    By wolf_288 in forum PC Power Supply Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 02-14-2011, 07:26 PM
  4. PSU Problem????
    By kenny_k in forum PC Power Supply Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2007, 09:32 AM
  5. Do I have a PSU problem?
    By Halibass in forum PC Power Supply Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-15-2006, 07:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •